Citrusovače
Upřesněte podkategorii:
![]() |
domácí využití | ![]() |
profesionální využití |
Nejprodávanější zboží kategorie Citrusovače
Ačkoliv citrusové šťávy obvykle lisujeme s ohledem na chuť, konzistenci a aroma, jejich velikou předností je především přínos pro naše zdraví.
V čerstvě vylisované šťávě se uchová až 95 % výživných látek z ovoce a zeleniny.
Šťáva z čerstvého ovoce nebo zeleniny tvoří důležitou složku dobře vyvážené stravy, neboť je snadno dostupným zdrojem vitaminů a minerálů. Rychle se vstřebává krevním systémem, a proto je to nejrychlejší způsob, jak může tělo získat živiny.
Šťáva z citrusových plodů je známá svým vysokým obsahem vitaminu C a preventivními účinky proti nachlazení a chřipce.
Čerstvě vylisovanou šťávu doporučujeme konzumovat ihned po jejím vylisování, neboť časem dochází ke ztrátě hodnotných vitaminů.
Nákup a skladování ovoce a zeleniny
* K lisování používejte vždy čerstvé ovoce.
* Vybírejte ovoce s pevnou, hladkou slupkou bez skvrn.
* Pro lisování jsou ideální pomeranče Valencia.
* Snadněji se Vám budou lisovat středně velké grapefruity, citrony a limetky.
* Ostatní citrusové plody, jako jsou mandarinky a pomela (zelené grapefruity),
mají malou výtěžnost šťávy.
* Citrusové plody můžete skladovat při pokojové teplotě na suchém místě.
* Z ovoce skladovaného při pokojové teplotě získáte více šťávy.