Odštavňovače
Upřesněte podkategorii:
![]() |
domácí využití |
Nejprodávanější zboží kategorie Odštavňovače
Příprava ovoce a zeleniny
- Před odšťavňováním ovoce a zeleninu vždy omyjte.
- Ke zpracování používejte vždy čerstvé ovoce a zeleninu.
- Pokud chcete použít ovoce s pevnou nebo nepoživatelnou slupkou, např. mango, guava, melouny nebo ananas, před odšťavňováním je vždy oloupejte.
- Některé druhy zeleniny, např. okurky, nemusíte před odšťavňováním loupat, záleží na tvrdosti slupky a vašich požadavcích
- Veškeré ovoce s velkými, tvrdými semeny nebo peckami, např. nektarinky, broskve, manga, meruňky, švestky a třešně, musíte před odšťavňováním vypeckovat.
- Před odšťavňováním zkontrolujte u zeleniny, jako je červená řepa, mrkev apod., že jste odstranili veškerou zeminu, zeleninu jste omyli a odstranili nať.
- Před odšťavňováním zkontrolujte, že např. jahody a hrušky jsou odstopkované. V odšťavňovači můžete odšťavňovat i citrusové plody, ale nejdříve z nich musíte odstranit slupku a středy.
- Aby nedošlo ke zhnědnutí jablečné šťávy, můžete do ní přidat trochu citronové šťávy
Hot Tip!
Pomocí vašeho odšťavňovače připravíte i povzbuzující pomerančovou šťávu s pěnou.
Před odšťavňováním stačí pomeranče jen oloupat a odstranit vlákna ze středu. Nejlepší
je pomeranče před odšťavňováním vložit do chladničky.